Om VERA

Skolen retter sig primært mod unge i begyndelsen af 20'erne, der vil forberede sig til at søge ind på kreative og kunstneriske uddannelser: kunstakademier, designuddannelser, arkitektskoler osv. Du skal være fyldt 18 år for at gå her.

På VERA får du plads til at arbejde med kreative og kunstneriske fag i mange timer hver dag, alle ugens hverdage. Skolen er både for engagerede begyndere og for dem der har arbejdet med kunst eller design før.

I forårssæsonen løber kurserne fra januar til juni, i efteråret fra august til december. Der går 65-80 unge på skolen ad gangen.

Et kursus på Vera er ikke nogen formel uddannelse, men vi er seriøse med det vi laver. De fleste kreative og kunstneriske uddannelser kender skolen som et godt sted at forberede sig til optagelsesprøverne, og ved at der kommer nogle gode studerende fra Vera - de har efterhånden ret mange tidligere Vera-elever gående!

Vi har 900 kvadratmeter lyse lokaler i Struenseegade på Nørrebro, tæt på busser og metro. Og vi har vores eget udstillingssted/galleri, Projektrum VERA, på Åboulevarden, hvor nuværende og gamle elever kan udstille.

Vera er godkendt som daghøjskole af Københavns Kommune. Kultur- & Fritidsforvaltningen giver skolen støtte pr. deltager (fra København). Det betyder at deltagergebyret kan holdes nede på et overkommeligt beløb.

Navnet 'VERA' stammer fra skolens start på Halmtorvet i samme græsrodshus som VEsterbro RAdio – i 1985, så vi har eksisteret som skole i snart 35 år.